Hoe kun je een baby moedermelk te geven
Lifestyle

Hoe kun je een baby moedermelk te geven?

Een baby moedermelk geven is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen voor de gezondheid van je kind. Moedermelk zit vol essentiële vitaminen, mineralen en antistoffen die je baby helpen beschermen tegen ziekten. Maar voor nieuwe moeders kan het een uitdaging zijn om manieren te vinden om hun baby moedermelk te geven zonder al te veel stress. In dit blogartikel geven we enkele tips om het voeden gemakkelijker en aangenamer te maken voor alle betrokkenen. Lees dus snel verder!

Borstvoeding versus afkolven

De eerste stap bij het uitzoeken hoe je een baby moedermelk gaat geven is beslissen of je borstvoeding gaat geven of gaat afkolven. Borstvoeding geven heeft veel voordelen voor moeder en kind, zoals tijd voor binding en gemak. Bovendien is het gratis! Als je echter geen borstvoeding kunt geven of wilt aanvullen met flesvoeding, zul je je moedermelk in flesjes moeten afkolven, zodat een andere verzorger de baby kan voeden terwijl je weg bent. Bespreek met je arts welke optie voor jou en je levensstijl het beste werkt. Wil jij toch borstvoeding geven? Overweeg dan eens voedingskleding, hiermee kun je gemakkelijk je baby voeden. Deze kleding vind je bij Noppies.

Flessen versus bekers

Als je besluit dat afkolven de juiste keuze is voor je gezin, dan is de volgende stap de keuze tussen flessen of bekers als voedingsmethode. Veel deskundigen stellen voor om een open beker al vanaf vier maanden te gebruiken, omdat baby’s die flesvoeding krijgen meestal meer calorieën binnenkrijgen dan baby’s die uit een beker drinken, omdat ze de vloeistofstroom niet zelf kunnen regelen zoals bij het drinken uit een open beker of borstvoeding direct uit de moederborst. Bovendien helpt het gebruik van een beker om de hoeveelheid lucht die baby’s inslikken te verminderen, wat leidt tot minder winderigheid en ongedurigheid na de maaltijd.

Tijdsmanagement en voorbereiding

Een andere belangrijke factor om het voeden gemakkelijker te maken is tijdmanagement en voorbereiding. Probeer zo mogelijk maaltijden van tevoren te bereiden, zodat je ze, als het tijd is om te voeden, alleen maar snel hoeft op te warmen of uit de koelkast te pakken. geen extra rommel of gedoe! Plan bovendien de voedingstijden over de dag, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als het etenstijd is. Zo kun je ook bijhouden hoeveel je baby heeft gegeten, voor het geval er zich later problemen voordoen zoals gewichtstoename of -afname. Vergeet tenslotte jezelf niet tijdens het eten! Neem pauzes als dat nodig is en denk eraan dat het niet erg is als het soms niet helemaal volgens plan gaat.

Dit vind je misschien ook leuk...